onsdag 26 oktober 2011

Fyrisdebatten

Jag har nu precis avslutat en allmänpolitisk debatt på Fyrisskolan. Aulan fylldes två gånger under förmiddagen av samhällsintresserade och engagerade ungdomar som fick fråga ut oss kommunalpolitiker.

Många av frågorna kom att handla om invandrings- och flyktingpolitik med udden riktad mot Sverigedemokraterna. Debatten visade tydligt att det finns en skarp gräns mellan oss övriga sju partier och SD. Och det var också väldigt tydligt på elevernas frågor och kommentarer att de inte ställde upp på SD:s syn på politiken utan istället stod för en human och solidarisk flyktingpolitik.

För mig var det viktigt att under debatten förmedla att vi socialdemokrater vill satsa på barnen och de unga, att vi vill bygga fler bostäder och att vi står för en hållbar utveckling. Vi vill skapa ett samhälle där alla får plats och där alla behövs. Det är vår vision för framtiden.

1 kommentar:

  1. Sverigedemokraterna blev fjärde största parti på Fyrisskolan i skolvalet 2010 med nästan sju procent av rösterna. Jag tycker att det visar att vi har ett stöd på skolan. Dessutom var det blandade frågor i debatterna idag. Du hade ju bland annat svårt att förklara hur det kommer sig att ditt danska systerparti samarbetar med vårt systerparti där. Det är nog många elever som inte vågar visa vad de egentligen tycker heller på grund av risken för repressalier från lärare och andra elever.

    SvaraRadera