onsdag 21 december 2011

Hårda klappar från moderaterna

Det är bråda dagar nu före jul. Idag har jag lämnat in en fråga till Kommunfullmäktige angående förskolekrisen (se tidigare blogginlägg) ställd till Cecilia Forss (M). Jag tycker att det är angeläget att få svar på dessa två frågor:

-Vad är din förklaring till den uppkomna situationen?
-Anser du att ansvariga politiker gjort nödvändiga förändringar vad gäller långsiktig planering och samordning mellan nämnder för att försäkra er om att situationen inte kommer upprepas?

En annan fråga som återigen aktualiserats är den om den ökande barnfattigdomen. Tidningen 18minuter skrev om frågan i måndags och följer idag onsdag upp artikeln med att skriva om vårt förslag från socialdemokraterna att kommunen ska anta en handlingsplan för att utrota barnfattigdomen.

I artikeln intervjuas även Cecilia Forss. Hon vill i artikeln inte kommentera vårt förslag om en handlingsplan. Det hon däremot lyckas med är att formulera följande citat. Det är som en spark i magen på alla de barn och föräldrar som lever idag i Sverige under jättesvåra förhållanden. Och för alla som på olika sätt jobbar och engagerar sig i frågan visar det tydligt på en uppenbar brist på kunskap och empati hos moderaterna

1 kommentar:

  1. Birgitta Stenlund21 december 2011 18:01

    Totalt okunnig om hur det ser ut i Sverige idag saknar insikt om verkligheten , men det präglar ju högern sen långtid där till är deras syfte att skapa en kuvad underklass så vi åter är tillbaka på 17-1800 talen .Skapa ett enormt stort antal arbetslösa som vi fas 3 slaveriet ger gratis arbetskraft till arbetsgivarna som ökar sin förmögenheter + aktiägarnas dito , arma de som låtis sig luras ( hjärntv¨ättats ) via jobbskatte avdraget som i själva verket är en för täckt lönedumpning så arbetsgivarna får ännu mer på sin utalndskontoton ( så det slipper skatta här) tycker synd om er den dagen ni blir så sjuka så inte orkar med något jobb alls och inte blir trodda utan fönedrade den dag ni står utan jobb och får gå från hus och hem arma dårar

    SvaraRadera