tisdag 20 december 2011

Arbetslinjen - Buss 801

Jag är så oerhört stolt över det arbete som vi inom Socialdemokraterna tillsammans med ett antal fackförbund gjorde för att samla in namn för att protestera mot försämringarna och den planerade nedläggningen och privatiseringen av linje 801 till Arlanda.

En idé och förfrågan från en ny medlem som jobbar på Arlanda blev startskottet för ett fantastiskt kampanjarbete som på ett par dagar ledde till 6353 namnunderskrifter via listor, nätet och SMS. Vi mötte över 4000 personer öga mot öga.

Den borgerliga majoriteten väljer trots det massiva motståndet att gå vidare med sina planer.

Citat av Catrin Johansson, gräsrot och en av initiativtagarna av kampanjen:
"För min del så tycker jag att det var ett fantastiskt arbete och jag uppskattade det mycket och det är synd att andra politiker ska vara så svåra att få att lyssna till folkets röst."

Kampanjgruppen har sammanställt en rapport om arbetet och avslutar med följande ord:

"Tack alla 6353 som skrivit under uppropet RäddaBuss801! Tack för många intressanta samtal om betydelsen av en bra kollektivtrafik, om arbetsresor och obekväma arbetstider och inte minst om onödig privatisering av verksamhet som fungerar bra.

Tack alla kamrater som under två veckor på namnlistor samlat in 4000 underskrifter för att rädda buss 801 från att läggas ned. Insamlandet har bland annat skett vid busshållplats 801, på arbetsplatser, utanför Åhléns och vid invigningen av Resecentrum. Tack alla Ni som via Facebook och e-post uppmuntrat 2353 personer att underteckna uppropet på nätet eller via SMS.

Tack till medverkande fackförbund och organisationer för ett bra samarbete!

Tyvärr verkar det som om den borgerliga ledningen i Uppsala läns landsting ännu inte är beredda att ändra sig vad gäller nedläggningen av buss 801. Med 6353 goda argument i ryggen har vi en uppgift att fortsätta påverka dem. Efter nyår fortsätter vi därför arbetet för att rädda den samhällsnyttiga kollektivtrafiken till Arlanda!

För kampanjgruppen:
Anita Berger, Erik Pelling, Patrik Hedlund, Rasmus Lenefors och Catrin Johansson"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar