måndag 21 februari 2011

Andersson och Tillman

Idag besökte jag, tillsammans med Lars O Ericsson, före detta kommunalråd för Centerpartiet, Andersson och Tillman AB. Företaget närproducerar charkuteriprodukter och tillhandahåller egenstyckade produkter av svenska djur som gris, nöt, kalv, lamm och vilt. Deras marknad är butiker och restauranger i Uppland och närliggande områden.

Företaget startade 1996 och drivs idag av Mikael Andersson och Ulf Tillman. Företaget har vuxit från 6 medarbetare till 20 och omsätter idag c:a 60 MSEK. De utsågs förra året till Årets Företagare i Uppsala 2009.

Deras affärsidé är att leverera högkvalitativa närproducerade produkter som dom tillverkar och tillhandahåller i säker livsmedelshantering. Närhetstanken är också stark och marknaden är som sagt butiker och restauranger i Uppland med omnejd. Tillsammans med Faringe och SLU håller dom nu på att färdigställa ett slakteri på SLU:s mark som kraftigt kommer minska transporterna av djur. Det är ett företag för Uppsala att vara stolt över som så tydligt har livsmedelskvalitet och miljöarbete på dagordningen. Med satsningen på det nya slakteriet kommer också cirka 20-25 fler personer anställas och i ett slag fördubblar dom antalet anställda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar