måndag 21 mars 2011

Thomas lämnar

Fick nyss veta att Thomas Östros beslutat sig att lämna sin plats i VU. Jag beklagar det starkt. Helgen har varit tumultartad med alla turer kring valberedningens allt annat än inkluderande arbetssätt. Jag måste säga att jag är väldigt besviken på Berit Andnors ledarskap och processen i valberedningen. Det var med ytterst knapp majoritet (och inte enhälligt!) som valberedningen beslöt att föreslå ett fyllnadsval till den plats som Thomas då inte lämnat.

Läser bland annat följande av Marie Söderqvist i dagens Expressen:

"Att fullt dugliga personer som Thomas Östros ska bytas ut är ett tecken på att det inte står helt bra till hos Socialdemokraterna. Det är inget fel på Leif Pagrotsky som eventuellt ska ta över positionen som ekonomisk talesman. Tvärtom är han en utåtriktad och charmig person som är svår att inte gilla. Men att Östros petas ut och Pagrotsky tas in handlar bara om att tillsätta "sitt gäng", inte om enskilda personers duglighet. Den sortens manövrar inför helt öppen ridå är inte snygga. Det är bara partier stadda i sönderfall som håller på så. Att Thomas Östros inte helt tyst och försynt tänker lämna VU gör det hela än mer pikant. Först en strid om partiledarposten, därefter ett intern bråkom vem som ska föra partiets talan i ekonomiska frågor. Det är god politisk underhållning, men inte särskilt bra för Socialdemokraterna."

Kan inte annat än att hålla med. Det är inte särskilt bra för Socialdemokraterna. Och plötsligt känns det inte lika kul att på fredag packa väskorna och åka som ombud på kongressen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar