måndag 7 mars 2011

En fullspäckad måndag

Tio i sju i morse samlades samtliga kommunalråd i Uppsala vid Resecentrum i en gemensam aktion för att få stopp på tågproblemen mellan Uppsala och Stockholm. Inte en vinter till säger vi gemensamt över blockgränserna. Inte en vinter till med den osäkerhet som nu funnits om man ska hinna till jobbet eller hinna tillbaka till förskolan i tid. Det innebär också en stor samhällsekonomisk förlust med alla förseningar och påverkar hela regionen. Vi kräver att SJ och Trafikverket redovisar vilka åtgärder man ska sätta in för att klara nästa vinter. Jag menar att det också är viktigt att ställa krav på regeringen om ökade resurser till exempelvis underhåll av både tågen och rälsen. Om detta skrev vi också en gemensam debattartikel i UNT.

Efter en värmande kopp kaffe fortsatte sedan dagen med en heldags budgetkonferens och genomgång av förutsättningarna inför den budget som Kommunfullmäktige ska anta i juni.

Dagen avslutades med en träff med Uppsalas samlade studentkårer. Vi samtalade bland annat om studentbostäder, praktikplatser, hur vi marknadsför oss mot studenter, internationella studenters ekonomiska situation, kårobligatoriets avskaffande och det kommande kårvalet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar