tisdag 29 september 2009

En dold agenda?

Den borgerliga majoriteten i landstinget presenterar återigen förslag i sista minuten som gör arbetssituationen för fritidspolitiker näst intill omöjlig. Hur ska man på ett seriöst sätt kunna sätta sig in i viktiga frågor innan beslut fattas när ingen tid finns till det? Lägg också till att ingen analys finns om förslagen.

Vad är det då för förslag? Ett handlar om att göra Enköpings lasarett till en intraprenad. Vad betyder det? Det kan inte heller majoriteten förklara, det finns nästan lika många tolkningar som det finns borgerliga politiker. Vi får hoppas att det klarnar till fullmäktige i november.

Sen har vi vårdcentralerna i Nyby och Öregrund. Dom föreslås bli avknoppningar á la Stockholmsmodellen. I Stockholm förklarades hanteringen i efterhand som olaglig eftersom försäljningen skett till underpris. Det gäller alltså att hitta rätt marknadspris i Uppsala vilket inte kan vara en lätt uppgift. Om avknoppningarna ska ske enligt LOVen måste troligen landstinget lägga ner verksamheten, sälja skylten och "goodwillen" och sen hoppas att etablering sker enligt vår antagna Regelbok. Det är många frågetecken som återstår att rätas ut.

Till sist - eventuella sammanslagningar (läs nedläggningar) av vårdcentraler. I sista stund ändrades förslaget igår att slå samman Fålhagen med Samariterhemmet. En av anledningarna sas vara det faktum att Fålhagen har ett hyreskontrakt som löper tre år fram i tiden. Den uppgiften har funnits i handlingarna hela tiden. Man måste också fråga sig om inte förslaget att utreda sammanslagning av Luthagen och Kungsgärdet har något att göra med att intresse finns från privat håll att starta en verksamhet på Götgatan? Vems intressen den borgerliga majoriteten går till mötes är fullständigt uppenbart.


Jag har placerat min blogg i Uppsalabloggkartan.se!

1 kommentar:

  1. Javisst, Marlene, vems intressen vi går till mötes måste vara solklart. Vi går patienterna till mötes, självklart!

    Erik Weiman (M)

    SvaraRadera