fredag 7 september 2012

Sjuka hus och sjuka barn

Mögel, mögel, mögel. Man blir ju alldeles galen. Nu i veckan har jag bland annat besökt Årstaskolan och Brantingskolan, två av Uppsalas skolor som har mögel/luftproblem och som ska evakueras. På båda skolorna har jag mött en otroligt engagerad skolledning och personal men det de också delar är en oro och frustration. Oro för hälsan hos eleverna och personalen och en frustration över att inte få ordentlig information och att det trots många kontakter med ansvariga på fastighetssidan tagit så lång tid att upptäcka felen och beslutat om evakuering.

När jag i tisdags besökte Årstaskolan var planerna för evakuering satta till jul. Men efter att Arbetsmiljöverket nu beslutat att utdöma vite om skolan inte evakueras senast den 15 oktober har nu beslut om snabbare evakuering tagits. Läs mer i reportage av Radio Uppland.

Det är bra att processen nu snabbas på, men man kan inte låta bli att tänka att hotet om vite på 500 000 är en del av orsaken. Att barn och personal blir sjuka har man vetat en längre tid. Vad är det värt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar