torsdag 23 februari 2012

Game changer

En ny partiledning är på plats. Och vilket lag! Det känns oerhört spännande och samtidigt tryggt på samma gång. Gamla välkända ansikten, nya bekantskaper, ett ungt lag och så kvinnor på tunga och framträdande poster.

Den absolut viktigaste prioriteringen framöver kommer vara att utveckla vår politik för att skapa förutsättningar för fler jobb. Det nya laget kommer att fortsätta utveckla en riktigt bra politik för fler jobb och för ett bra näringsliv i Sverige. Den politiken skapar förutsättningar för en stark välfärd med hög kvalitet inom vård, skola och omsorg.

Magdalena Andersson blir ny ekonomisk-politisk talesperson. Magdalena Andersson är nationalekonom och har en lång bakgrund i regeringskansli och riksdag, bland annat som statssekreterare. Hon går från en tjänst som överdirektör på Skatteverket.

Mikael Damberg blir ny gruppledare i Riksdagen medan Berit Högman blir vice gruppledare. Jennie Nilsson blir ny gruppledare i Näringsutskottet, Ibrahim Baylan ny gruppledare i Utbildningsutskottet, Fredrik Olovsson ny gruppledare i Finansutskottet, Leif Jakobsson ny gruppledare i Skatteutskottet och Gunilla Carlsson blir ny gruppledare i Kulturutskottet. Emma Lennartsson har valts till ny gruppsekreterare av riksdagsgruppen.

Utöver dessa nya har vi också "gamla" gruppledare och för att bara nämna några, Ylva Johansson i Arbetsmarknadsutskottet, Lena Hallengren i Socialutskottet, Anders Ygeman i Trafikutskottet, Tomas Eneroth i Socialförsäkringsutskottet, Veronica Palm i Civilutskottet och Matilda Ernkrantz i Miljö- och jordbruksutskottet.

Dagens presentation känns som en så kallad "game changer", det vill säga något som totalt ändrar spelplanen. Från att ha varit uträknade, känns valseger 2014 inte alls långt borta! För något jag har lärt mig efter 26 år som aktiv socialdemokrat är att när vi har fokus och momentum så kan allt hända!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar