söndag 22 januari 2012

Livstecken

Partiordförande Håkan Juholt meddelade igår att han avgår. Han gör det efter en period som har varit väldigt jobbig, för både partiet och för Håkan själv.

Vår partisekreterare Carin Jämtin säger att den period som vi socialdemokrater går igenom nu är den värsta krisen i partiets moderna historia. Det är en förtroendekris, där stödet för partiet har minskat kraftigt. Det är också en kris inom partiet. Det är tufft att vara socialdemokrat just nu och jag och många med mig känner en enorm frustration över att inte komma ut och få tala om vår politik.

I skrivande stund sitter partiets VU och sammanträder på 68:an, denna av media hårdbevakade adress... Dom diskuterar om processen för att välja en ny partiordförande. För nu måste vi samla oss och göra just det. Samtidigt fortsätter vår politikutveckling och arbetet med att ta fram ett nytt partiprogram. Vi ska se till att socialdemokratin står stark i svensk politik. Alla som vill bidra är välkomna i det arbetet!

Socialdemokratin har varit framgångsrik när vi har stått för ett framåtsyftande samhällsbygge till nytta för väldigt breda grupper i samhället. Sverige är inte färdigbyggt. Vi måste våga tänka stort och modigt. Det gäller på riksplanet, men också i landsting och regioner. I Europaparlamentet. Och i Uppsala kommun.

Vi är Sveriges största parti med över 100 000 medlemmar. Det är vår styrka. Vi måste fortsätta utveckla socialdemokratin och utforma det politiska alternativ som vårt land förtjänar.

Socialdemokratin har framtiden för sig. Vi skapar den nu. Ryktet om vår död är kraftigt överdrivet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar