tisdag 7 september 2010

Din röst är viktig

Under förmiddagen idag spelade vi in en debatt mellan alla partiers förstanamn till Kommunfullmäktige. Debatten sänds sedan i ABC:s regionala sändningar ikväll. Det var kul! Jag är alltid på spänn inför debatter men det är precis vad som behövs för att vara alert under debatten. Debatten handlade om kollektivtrafik, arenor och skatten samt innehöll en mängd Ja och Nej-frågor som vi skulle svara på. Vi hade också 30 sekunder var på oss att förklara varför man ska rösta på just vårt parti. Jag sa följande:

"Rösta på socialdemokraterna för en välfärd i världsklass. Vi vill ha en förskola med mer personal och mindre barngruppen och där alla barn får gå 30 timmar i veckan. Vi vill ha en skola med fler lärare och mindre klasser så alla får plats att växa.
Din röst är viktig.
Jag hoppas på ditt förtroende för ett Uppsala som håller samman, med fler jobb, som tar täten i den gröna omställningen och med en välfärd i världsklass."

På eftermiddagen var det sen dags för besök i Gottsunda och invigning av Systrarna Berwalds, en möteslokal för ungdomar i Gottsunda där tanken är att man tillsammans ska utveckla verksamhet för barn och ungdomar. Bakom projektet ligger bland annat Uppsala Föreningsråd och Gottsunda Dans och Teater. Ett fantastiskt initiativ för att verkligen ta tillvara på ungdomarnas egna idéer och kraft att vilja förändra samhället. Deras röster är viktiga.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar