söndag 12 september 2010

Dags för duell

Med en vecka kvar till valdagen mötte Mona Sahlin Fredrik Reinfeldt i en duell i SVT. En stor del av debatten handlade om jobb och sjukförsäkringen. Mona var oerhört stark och offensiv i duellen.

Mona Sahlin sa bland annat följande i debatten:

- Det är skillnad att prata om jobb och en annan att faktiskt skapa nya jobb och att ta ansvar. Jag är beredd att ta mitt ansvar om vi får väljarnas förtroende.

- Den enda tydliga effekten av jobbskatteavdraget är att klyftan ökar mellan den som har jobb och den som har jobbat.

- Att skapa jobb åt alla är att också skapa jobb för unga. Ta inte bort tryggheten för just unga, de förtjänar den lika mycket som alla andra.

- De gemensamma möjligheterna för de som bygger Sverige starkt idag, minskar och försvinner undan för undan med en borgerlig regering. Det är det valet handlar om den 19 september.

- Det är du Reinfeldt som har sett till att 500 000 personer har lämnat A-kassan. Det är du som sett till att en sjuksköterska betalar fem gånger mer i avgift till A-kassan varje månad än en jurist.

- Det är skattesänkningar som du och jag har fått som raserar välfärden, inte de som är sjuka och arbetslösa. Det är inte värdigt att kasta bort sjuka från den försäkring som är till för just dem.

- Man blir inte frisk för att man blir fattig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar