onsdag 25 augusti 2010

Sveriges nästa statsminister

Igår hade vi besök i Uppsala av Sveriges nästa statsminister! Ja, just det, Mona Sahlin var här tillsammans med Maria Wetterstrand och Peter Eriksson (MP) och Lars Ohly (V).

Vi träffades först och förde ett samtal om avgörande frågor för framtiden där vi lokalpolitiker är beroende av att vi får en rödgrön regering för att nå framgång. Det handlar om ökad kvalitet i välfärden med fler förskollärare och lärare, om byggande av fler hyresrätter, fler och bättre jobb, en satsning på spårburen kollektivtrafik och jämställdhet. Det var ett väldigt spännande och givande samtal.

Därefter fortsatte vi till ett av valrörelsens absolut viktigaste torgmöten. Inför en jättepublik på Forumtorget talade partiledarna och språkrören om varför valet är så viktigt och om det rödgröna alternativet. Att vi även hade vädret med oss kändes skönt. Precis när torgmötet startade gav regnmolnen och åskan vika för solen.

Mona är en fantastisk partiledare och jag är övertygad om att när jag träffar henne nästa gång så är hon vår nya statsminister!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar