måndag 23 augusti 2010

Rödgrön valplattform

Idag presenterade jag tillsammans med Maria Gardfjell (MP)och Ilona Szatmari Waldau (V) den rödgröna valplattformen. Vi gjorde det ute vid ett soligt Alnäs med den glittrande Ekoln i bakgrunden.

Vår valplattform inleder vi så här:

"Uppsala ska vara en kommun för alla. Våra framsteg, vår framgång och vår framtid bygger på att alla människor får många nya möjligheter i livet och att fler får utbildning och jobb och att alla känner delaktighet. Uppsala ska vara en jämställd och jämlik kommun där klyftorna minskar. Uppsala ska leda utvecklingen av moderna lösningar för ett hållbart samhälle i full sysselsättning.

Vi är socialdemokrater, miljöpartister och vänsterpartister. Vi har tidigare tillsammans tagit ansvar för Uppsalas framtid. Ett Uppsala som hade en starkare ekonomi, lägre arbetslöshet och mindre klyftor. Vi är tre partier som har olika bakgrund och erfarenheter som kompletterar varandra. Vi förenas av ett engagemang för minskade orättvisor, en utvecklad välfärd, nya jobb och grön omställning. Tillsammans vill vi möta framtidens utmaningar och göra Uppsala till en modernare, grönare och mer rättvis kommun.

Uppsala står inför ett vägval den 19 september. Jobben, klimatet och välfärden är de viktigaste frågorna för Uppsalas framtid."

Förutom valplattformen presenterade vi också en satsning på barnens och ungdomarnas sommaraktiviteter i Uppsala med besked om att skolavslutningsfestivalen Fett me kärlek och Alnäs friluftsgård kan fortsätta sina viktiga verksamhet även framöver. Alnäs friluftsgård har med stöd från kommunen arrangerat dagläger för barn i olika åldrar och har även behovsanpassad verksamhet för barn med neuropsykiatriska funktionshinder, nyanlända flyktingar och för barn från socialt utsatta miljöer.

Läs vad UNT rapporterar från presentationen här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar