tisdag 22 juni 2010

Förskolebesök

Idag på förmiddagen var jag på Boländernas förskola. Först fick jag se, och kliva på förskolebussen. Stolta barn visade sina platser på bussen och mumsade på frukt. Ett axplock från deras utflyktlista visar på möjligheterna som bussen medför. Eller vad sägs om Sunnerstagropen, Hågadalen (och leken inte nudda bajs i fårhagen), Björklinge, Kåboängen och Fjällnora. Och allt på samma vecka.

Sen gick vi runt och tittade på de fyra olika avdelningarna på förskolan och deras verksamhet. Helhetsintrycket av förskolan är att den har väldigt hög kvalitet med engagerad personal och en härlig omgivning (det finns till och med en skog i Boländerna).

Oron just nu, både hos personal och föräldrar, är vad som händer med den beslutade upphandlingen av förskolan som är resultatet av utmaningen. Moderat valfrihet innebär ett val endast för de företag som vill ge sig in i upphandlingen. Personal och familjer har aktivt valt den kommunala förskolan i Boländerna för att den är så bra. Deras val respekteras inte av den borgerliga majoriteten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar