lördag 28 november 2009

S-laget, del 2

Nu har partidistriktets valkonferens utsett våra socialdemokratiska kandidater till riksdag- och landstingslistorna. Riksdagslistan toppas av Thomas Östros och Agneta Gille, följt av två nykomlingar i det här sammanhanget Pyry Niemi från Håbo och Lena Sommestad, Uppsala. Pyry har jag jobbat nära i landstinget och jag är jätteglad att han med en tredjeplats "sitter säkert".

På femteplatsen blev det sluten omröstning mellan Roger Lamell, Östhammar, Rezene Tesfazion, Uppsala och Lars Skytt, Älvkarleby. Diskussionens vågor gick höga inför omröstningen som dock utföll med en tydlig majoritet för Roger Lamell. Med honom får Norduppland en bra kandidat och med hans fackliga förankring stärks också det facklig-politiska samarbetet inför valet. Stort grattis Roger!

Sexa på listan är Erica Wallin, Tierp och på sjundeplatsen återfinns Rezene Tesfazion. Det är sammantaget en mycket stark lista som bäddar för en väldigt spännande valrörelse med sikte på regeringsskifte.

Till landstingsrådskandidater utsågs Börje Wennberg och Vivianne Macdisi. Det känns jättebra! Dom kommer utgöra ett fantastiskt bra team och leda landstingsgruppen och förhoppningsvis landstinget på ett alldeles utmärkt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar