fredag 11 oktober 2013

Höstkampanj

Jag knackar dörr för att alla unga ska ha ett jobb att gå till. Tillsammans med partivänner från hela landet är vi socialdemokrater i Uppsala nu ute i en höstkampanj där vi samtalar med företagare och knackar så många dörrar vi kan.

Och budskapet handlar om jobben. Att fler än 10 600 personer går utan arbete i vårt län. Det är en förlust för samhället och en tragedi för de berörda individerna och deras familjer. Med en arbetslöshet som är högre än snittet i länet har Uppsala kommun all anledning att känna oro. Det går inte att vara nöjd med en arbetslöshet som parkerat sig på en nivå över 6 procent.

Och än svårare är det för våra ungdomar. När de är färdiga med studierna och redo att ta ett jobb. Vad händer då? Den verklighet som många unga idag möter är att gå direkt ut i arbetslöshet. Och än svårare har förstås de ungdomar som inte klarar av gymnasiet.

Många unga är idag arbetslösa länge. Vad gör det med individen? Känslan av misslyckande är förstås överhängande. Man vill få chansen att få ett utvecklande arbete och bidra till samhället men istället får man sitta passivt och bara vänta, och vänta. Och från ledande borgerliga politiker får man höra att lösningarna är otryggare anställningar och lägre ingångslöner. Men det är inte den socialdemokratiska vägen. Vi vill att Sverige ska konkurrera genom starka, trygga och kompetenta människor. Sverige ska gå framåt genom kunskap och arbete. Därför satsar vi till exempel på utbildningskontrakt och en 90-dagars garanti. Jag knackar dörr för att alla unga ska ha ett jobb att gå till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar