tisdag 6 juli 2010

Vilken väg tar Uppsala?

Följande debattutmaning skickade vi idag till de moderata företrädarna Gunnar Hedberg, Liv Hahne och Cecilia Forss.

Gunnar, Liv och Cecilia!

I skrivande stund har många redan semester. Vi vill önska er en glad sommar och en avkopplande ledighet. Men efter några veckor i solen befinner vi oss i valrörelsens slutspurt. Då är det dags att skruva upp temperaturen och låta Uppsalaborna få ta del av våra tankar över hur Uppsala kommun ska se ut i framtiden. Vi är kandidater för de två största partierna i Uppsala. Det är två tydliga alternativ som står mot varandra i frågan över vilken färdriktning Uppsala bör ta.

Vi Socialdemokrater tycker att utvecklingen i Uppsala går åt fel håll inom många områden. Barngrupperna i förskolan växer. Uppsalas skolor rasar i ranking. Nedskärningar sker i äldreomsorgen. Hyresrätter försvinner. Arbetslösheten ökar och för lite görs för att de nya jobben kan växa fram. Socialbidragskostnaderna skjuter i höjden.

Detta vill vi mötas i debatt om ute i Uppsalabornas vardag. De debatter som vi har i fullmäktige når inte så många Uppsalabor som vi alla önskar. Vi tycker att Uppsalaborna har en demokratisk rätt få ta del av möten mellan er och oss som företrädare för de två största partierna i Uppsalapolitiken där vi kan utveckla våra tankar kring helheten i politiken och om hur vi ser på Uppsalas framtida utveckling.

Vi hoppas att ni accepterar vår inbjudan och i likhet med oss ser fram emot ett antal spännande debatter under de sista skälvande veckorna före valet och återkommer så snart som möjligt.

Väl mött till valdebatt.

För socialdemokraterna i Uppsala Stadshus

Marlene Burwick, Erik Pelling och Ulrik Wärnsberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar