onsdag 19 maj 2010

Ny färdriktning för Uppsala

Imorse, på ett frukostmöte, presenterade vi rödgröna i Uppsala kommun vårt budgetförslag för nästa mandatperiod. Processen med att ta fram ett budgetförslag har faktiskt sina likheter med att vänta barn. Det är en spännande tid och man väntar ivrigt på resultatet. Hur ska den se ut? Kommer allt gå bra? Och när det väl är klart så bara vet man - det här är den bästa budget jag nånsin sett!

Vi presenterar en ny färdriktning för Uppsala med mer jobb, grön omställning och ökad jämlikhet. Vi går till val på en politik för ökad kvalitet i välfärden. Vi vill satsa på barnen och vi vill ta ansvar för att utveckla Uppsala.

Barns uppväxtvillkor ser väldigt olika ut. För mig som socialdemokrat är det oerhört viktigt att driva en politik som ger alla barn så goda möjligheter som möjligt att växa upp till fria och självständiga individer. Vi gör det genom att öka kvaliteten i förskolan, skolan och skolbarnomsorgen. Vi gör det genom att satsa på kultur- och fritidsaktiviter, särskilt riktat till barn i utsatta områden.Vi gör det genom att satsa på sommarjobb till ungdomar mellan 16-18 år. Vi gör det genom att satsa på en grön omställning och på så sätt ta ansvar för den jord som vi lånar av våra barn.

Med vår politik får vi ett mer sammanhållet Uppsala. Vår politik ger Uppsala en ny färdriktning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar