onsdag 8 januari 2014

Ulleråker

Är det supervalår så är det. Så jag började "vårterminen" med att tillsammans med min S-kollega i landstinget Börje Wennberg, Fredrik Ahlstedt (M) och Erik Weiman (M) delta i en gemensam pressträff mellan landstinget och Uppsala kommun.

Pressträffen handlade om att vi nu förhandlat fram en överenskommelse där Uppsala kommun får köpa Ulleråkersområdet av landstinget. Planen är att Ulleråker ska bli en helt ny stadsdel med minst 6000 nya lägenheter. Ulleråker ligger oerhört strategiskt i Uppsala. Naturnära och samtidigt nära till centrum och många viktiga arbetsplatser. Innan överenskommelsen kan träda i kraft ska beslut fattas i kommun- respektive landstingsfullmäktige.

Bostadsfrågan är en av de viktigaste politiska frågorna i Uppsala. Behovet av nya bostäder är enormt och det politiska ansvaret stort. Vi behöver bland annat bedriva en aktiv markpolitik och den föreslagna överenskommelsen är ett mycket värdefullt steg.

En viktig signal med dagens pressträff är att oavsett färg på nästa kommun- och landstingsledning så finns det en majoritet som stöder utvecklingen av Ulleråkersområdet till ett attraktivt område för många Uppsalabor att bo och leva i.

2 kommentarer:

  1. Fast jag läste i bladet att det synts ett rådjur i en av buskarna där det eventuellt ska byggas ett hus. Blir det protester och demonstrationer nu?

    SvaraRadera
  2. Åh, den notisen har jag missat! Själv har jag mest fått synpunkter om päronträd och pioner. Men min utgångspunkt inför planarbetet är att vi kan kombinera detta. Päronträd ökar ju bara kvaliteten på boendet i Ulleråker.

    SvaraRadera